Myslela som si, že karfiolovú pizzu len tak nejaká iná neprekoná. Mýlila som sa. Špaldová pizza od Dianky je úplne svetová!!! Dia má appku Mňam (pre Android TU, pre IOS TU), ktorá je plná nadupaných zdravých receptov. Táto pizza sa stala zatiaľ mojim favoritom.
Čo na to budeš potrebovať?
- 140 g polohrubej špaldovej múky
- 100 g jemného tvarohu
- 1 vajce
- 1 PL olivového oleja
- štipku sódy bikarbóny (ja som použila kypriaci prášok)
- himalájska soľ
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 strúčik cesnaku
- mleté čierne korenie
- oregano
- majoránka
- sriracha alebo iné chilli dochucovadlo (nemusíte použiť)
- 200 g kvalitnej kuracej šunky
- 1 mozarella light
Postup:
- Múku, tvaroh, vajíčko, sódu bikarbónu a trochu himalájskej soli ručne vymiesime a vytvoríme cesto na pizzu (z tohto množstva výjde buď 1 veľká alebo 2 menšie).
- Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na tenko a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Cesto potrieme paradajkovým pretlakom, ktorý sme ochutili pretlačeným cesnakom, soľou, korením, oreganom a majoránkou, poprípade aj chilli.
- Na vrch pizze naukladáme šunku, plátky mozzarelly a ostatné ingrediencie podľa chutí (ja som v tomto prípade použila červenú papriku a nivu).
- Pizzu pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 220°C približne 15 minút.
Cesto je výborné, chrumkavé a napriek tomu vláčne, zrejme kvôli tvarohu, ktorý v ceste vôbec nevadí. Je len na tebe čo si na pizzu naskladáš – môžeš kľudne zvoliť šunku a ananás alebo 4 druhy syra a podobné iné kombinácie – záleží na tom, čo má kto rád.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.
Cestiatko super ľahké ale mne krajíky stvrdli. Možno príliž tenké cesto. Ale robila som Tri pizze z dvojitej várky ❤️❤️❤️😊🥳
Ahoj Lucka, ďakujem za odozvu ❤ mohlo to byť kľudne tenším cesto, nabudúce skús nechať okraje hrubšie a bude to tip top 😊