Boli sme už unavení z klasických toastov – šunka, syr, kečup a šup zapiecť do toastovača. Chcelo to zmenu. Z chladničky na mňa vykukla niva a otvorená konzerva ananásu a tak vznikol Havana toast. Tak trochu mi pripomína pizzu Hawai vďaka ananásu, ale chuťovo je napriek tomu úplne iný. Stačí 10 minút a toasty pre hladošov sú pripravené.
Čo na to budeš potrebovať?
- 6 plátkov akéhokoľvek chleba
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2 PL masla
- pár kúskov ananásu
- 1/2 nivy
- 1 mozzarella
- provensalské korenie
Postup:
- Plátky chleba poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Na každý z nich natrieme trochu masla a potrieme pretlačeným cesnakom.
- Na chlieb poukladáme pár kúskov ananásu, posypeme namrvenou nivou, poukladáme plátky mozzarelly a posypeme provensalským korením.
- Toasty dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme približne 10 minút kým sa syry neroztopia.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na: