Piškóta je veľmi obľúbená, keďže je jednoduchá na prípravu a dá sa jej recept dobre zapamätať. Vyšperkovala som ju navyše lesným ovocím a dvojfarebným cestom. Ovocie dodá piškóte sviežosť a celý koláč tak bude mať skvelú chuť.
Čo na to budeš potrebovať?
- 3 vajcia
- 150 g kryštálového cukru
- 150 g hladkej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- 1 PL kakaa
- 1/2 pohára teplej vody
- drobné ovocie (maliny, čučoriedky)
- práškový cukor (na posypanie)
Postup:
- Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
- V druhej miske si vymiešame žĺtky a cukrom do peny.
- Pridáme múku s kypriacim práškom a prilejeme trochu teplej vody.
- Do cesta opatrne primiešame vyšľahaný sneh a cesto rozdelíme na dve časti.
- Prvú časť necháme bielu, do druhej pridáme kakao a premiešame.
- Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou, nalejeme naň najprv biele cesto, potom kakaové a špajlou poprepájame, aby vznikol pekný vzor.
- Na cesto poukladáme maliny a čučoriedky a dáme piecť do rúry na 180°C približne 30 minút – sledujeme to drevenou špajlou a keď sa nám na ňu cesto nelepí.
- Hotový koláč ešte posypeme práškovým cukrom.
Tento recept je ozaj pre tých z vás, komu sa nechce veľmi vypekať. Príprava piškóty je jednoduchá, cesto stačí naliať na plech, pridať ovocie a upiecť. Výsledkom je takýto chutný koláčik vhodný či už ku kávičke alebo po obede ako dezert.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.