Niekedy sa oplatí pozerať aj programy v telke, nájdete tam niekoľko inšpiratívnych programov o varení. Práve bylinkové kuracie prsia so zemiakovým šalátom sú jedným z tých receptov, na ktoré som narazila na stanici TV Paprika.
Čo na to budeš potrebovať?
Bylinkové kuracie prsia
- 2 kuracie prsia
- 2 PL bieleho jogurtu
- 1 ČL sušeného zázvoru
- hrsť petržlenovej vňaťky
- šťava z 1/4 citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- V miske zmiešame biely jogurt, zázvor, citrónovú šťavu a petržlenovú vňaťku.
- Marinádu osolíme a okoremíne a rozmixujeme najemno.
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
- Mäso zmiešame s pripravenou marinádou a necháme ich odležať v chladničke – čím dlhšie, tým lepšie (avšak minimálne hodinku).
- Namarinované kuracie prsia opekáme na rozohriatej panvici s trocho oleja z oboch strán do zlatista.
Zemiakový šalát
- 6-8 zemiakov
- 4 PL bieleho jogurtu
- trošku olivového oleja
- 1 PL jablčného octu
- 2 ČL dijonskej horčice
- 1 PL medu
- soľ
- mleté čierne korenie
- pažítka
Postup:
- Zemiaky uvaríme v šupke.
- Hotové zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez pučítko do misy.
- Pridáme biely jogurt, olivový olej, jablčný ocot, dijonskú horčicu a med.
- Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
- Na záver pridáme nasekanú pažítku.
Zemiakový šalát trochu inak, ako je väčšina z nás zvyknutá. U nás sme si na ňom veľmi pochutnali a mäsko bolo tiež výborné. Marináda je pomerne jednoduchá na prípravu a stačí ti len pár ingrediencií. Navyše šalát je v trochu zdravšej verzií, keďže neobsahuje majonézu.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.