Obedy a večere Prílohy Recepty Slané obedy/večere

Bylinkové kuracie prsia so zemiakovým šalátom

Niekedy sa oplatí pozerať aj programy v telke, nájdete tam niekoľko inšpiratívnych programov o varení. Práve bylinkové kuracie prsia so zemiakovým šalátom sú jedným z tých receptov, na ktoré som narazila na stanici TV Paprika.

Čo na to budeš potrebovať?

Bylinkové kuracie prsia
  • 2 kuracie prsia
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • hrsť petržlenovej vňaťky
  • šťava z 1/4 citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. V miske zmiešame biely jogurt, zázvor, citrónovú šťavu a petržlenovú vňaťku.
  2. Marinádu osolíme a okoremíne a rozmixujeme najemno.
  3. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
  4. Mäso zmiešame s pripravenou marinádou a necháme ich odležať v chladničke – čím dlhšie, tým lepšie (avšak minimálne hodinku).
  5. Namarinované kuracie prsia opekáme na rozohriatej panvici s trocho oleja z oboch strán do zlatista.
Zemiakový šalát
  • 6-8 zemiakov
  • 4 PL bieleho jogurtu
  • trošku olivového oleja
  • 1 PL jablčného octu
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • 1 PL medu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pažítka

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke.
  2. Hotové zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez pučítko do misy.
  3. Pridáme biely jogurt, olivový olej, jablčný ocot, dijonskú horčicu a med.
  4. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
  5. Na záver pridáme nasekanú pažítku.

Zemiakový šalát trochu inak, ako je väčšina z nás zvyknutá. U nás sme si na ňom veľmi pochutnali a mäsko bolo tiež výborné. Marináda je pomerne jednoduchá na prípravu a stačí ti len pár ingrediencií. Navyše šalát je v trochu zdravšej verzií, keďže neobsahuje majonézu.

Bylinkové kuracie prsia so zemiakovým šalátom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *