Znova recept od mojich milovaných Fitshakerákov 🙂
Chcela som niečo zdravšie a aj napriek tomu, že veľmi rizotá nemusím, dala som tomuto krémovému šancu a dopadlo to naozaj nad moje očakávania. Plnohodnotný obed plný zeleniny splnil to, čo mal a vy sa tak môžete tešiť na recept naň.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 hrnček ryže (Arborio alebo iná ryža vhodná na rizoto)
- 1 cibuľa
- 10 šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cuketa
- 200 g mladého špenátu
- parmezán alebo iný syr (podľa chuti)
- zeleninový vývar
- 50 g masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- kurkuma
- olivový olej
Postup:
- Cibuľu nakrájame a orestujeme ju na troške olivového oleja.
- Pridáme ryžu a dôkladne obalíme v olivovom oleji.
- Vývar po naberačkách prilievame do ryže (dáme len toľko, aby bola ryža prikrytá). Osolíme, okoreníme a dáme kurkumu. Prikryjeme a necháme variť.
- Vývar prilievame po častiach, vždy keď sa odparí, aby sa ryža neprilepila.
- Na panvici orestujeme cesnak, pridáme čerstvé šampiňóny nakrájané na plátky, nadrobno nakrájanú cuketu a dochutíme. Nakoniec pridáme čerstvý špenát a niekoľko minút dusíme.
- Do uvarenej ryže pridáme ešte trošku vývaru, kúsok masla a nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame a dochutíme.
- Pridáme zeleninku a zľahka zamiešame.
- Podávame posypané syrom.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.