Bez ovocia Koláče, dezerty Recepty S krémom

Luxusné šišky s dvojitým krémom

Keď na mňa vyskočil recept na tieto luxusné šišky od Adriany Polákovej musela som ho hneď vyskúšať a tak vám tu prinášam trochu vylepšenú verziu s lahodným pudingovo-rumovým krémom, šľahačkou s mascarpone a prekvapením vo vnútri – višňovým džemom.

Čo na to budeš potrebovať?

Šišky
  • 600 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 300-350 ml mlieka
  • 150-200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 ČL soli
Pudingovo-rumový krém
  • 800 ml mlieka
  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 3 PL rumu
Mascarpone krém
  • 250 ml smotany na šľahanie 30%
  • 250 g mascarpone
  • cukor podľa chuti
Ostatné
  • višňový džem alebo ovocné coulis
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Mlieko zohrejeme, pridáme lyžicu cukru, droždie a zamiešame.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, soľ, zvyšné mlieko a kvások a vymiesime jemné cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
  3. Potom cesto presunieme na pracovnú dosku, poprekladáme kraje cesta dovnútra a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm.
  4. Pomocou pohára vykrojíme kolieska a každé z nich uložíme na kúsok papiera na pečenie. Šišky ešte na 20 minút necháme podkysnúť.
  5. V hrnci alebo na hlbokej panvici rozpálime olej, na ktorom budeme pražiť šišky na miernom ohni. Každú z nich pražíme najprv na jednej strane, kým sa nenafúkne a potom otočíme a dopražíme z druhej strany do zlatista.
  6. Kým šišky vychladnú uvaríme si zlatý klas v mlieku spolu s cukrom a necháme vychladnúť.
  7. V mise vyšľaháme maslo, do ktorého po častiach pridávame vychladnutý puding a na záver primiešame po lyžiciach mascarpone a rum.
  8. V druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do polotuha, pridáme po lyžiciach mascarpone a vyšľaháme tuhý krém.
  9. Vychladnuté šišky rozkrojíme na polovice, najprv naplníme pudingovo-rumovým krémom, do stredu dáme lyžičku džemu, naplníme mascarpone krémom a priklopíme.
  10. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a podávame 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *