Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Varená jablková torta

Chuť od Naty je jeden skvelý blog, kde nájdeš hromadu výborne vyzerajúcich a určite aj chuťovo úžasných receptov. Zaujala ma táto varená jablková torta. Doma som mala veľa jabĺk a tak bol tento recept správnou voľbou.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 1 kg jabĺk
  • 400 ml vody
  • 6 PL trstinového cukru + na osladenie plnky
  • 2 balenia piškót
  • 2 Zlaté klasy
  • 30 g horkej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 2 jogurty Skyr biely (ja som použila malinový)

Postup:

  1. Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
  2. Do hrnca nalejeme 200 ml vody, cukor a pridáme nastrúhané jablká. Necháme chvíľu variť, aby jablká zmäkli.
  3. Do jabĺk prilejeme pripravený zlatý klas a miešame cca 2 minúty.
  4. Jablkovú zmes odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
  5. V miske zmiešame mascarpone a Skyry do homogénnej zmesi.
  6. Môžeme zmes osladiť cukrom – pridávame ho po lyžiciach (úroveň sladkosti krému volíme podľa našej chuti).
  7. Do tortovej formy s priemerom 26 cm naukladáme na dno piškóty.
  8. Lyžicou pridáme polovicu krému a jemne rozotrieme.
  9. Na krém pridáme 1/4 jablkovej zmesi a následne znova navrstvíme piškóty a opäť jablká. Takto pokračujeme až kým sa neminie jablková zmes.
  10. Prekryjeme ju poslednou vrstvou piškót a na ne príde druhá polovica mascarpone krému.
  11. Dezert môžeme poliať roztopenou čokoládou.
  12. Tortu necháme v chladničke stuhnúť minimálne 4 hodiny, najlepšie na noc.

Na tomto dezerte je perfektný každý jeden detail – piškóty nasiaknuté chuťou jablkovej zmesi a príjemne sa rozplývajú, mascarpone so Skyrom dodáva torte krémovosť a jemnosť no a čokoláda na povrchu vytvorí dokonalú sladkú chuť.

Varená jablková torta
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *