Karfiolová pizza

Karfiol a pizza - spolu? TOP kombinácia a zdravá verzia klasickej obľúbenej pochúťky. Vyskúšajte to aj vy, neoľutujete.
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 fotografia

Karfiol mnoho z nás pozná viac-menej len ako klasický “vyprážaný”. Priznávam, aj ja som jednou z tých, ktorí sa ho nevedia nabažiť. Ako inak sa však dá pripraviť karfiol a ešte k tomu v zdravšej verzii? Málokto by skombinoval na prvý pohľad neskombinovateľné ako je karfiol s pizzou. Kto by bol povedal, že to je nakoniec tak skvelá kombinácia?

Tento recept som skúšala podľa autorky Fitreceptov, odkiaľ mám vyskúšaných už niekoľko receptov. Za každým ma príjemne prekvapí nielen originalitou receptu, ale najmä chuťou každého takéhoto jedla. Obavy boli na prvom mieste, keďže som už predtým skúšala jeden z receptov na karfiolovú pizzu a nedopadlo to podľa mojich predstáv – ani chuťovo, ani vizuálne. Toto však niekoľkonásobne prekročilo moje očakávania a preto som sa rozhodla s vami zdieľať tento veľmi podarený recept, aby ste aj vy mohli vyskúšať niečo nové a navyše zdravé.

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Karfiolová pizza

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 min Čas varenia 30 min Celkový čas 40 min
Porcie: 8
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Zdravá alternatíva pizze, ktorá vám zaberie pár minút prípravy, ale o to viac vám bude chutiť výsledok! Platí, že oblohu si každý môže zvážiť podľa svojej chuti.

Ingrediencie

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame nadrobno, aby v ceste neboli veľké kúsky karfiolu.

  2. Pridáme vajíčka, nastrúhaný tvrdý syr, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a všetko zamiešame na hustú masu. 

    Cesto sa môže trochu rozpadávať, ale počas pečenia sa vďaka syru pekne scelí.
  3. Cesto prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme do tvaru kruhu.

  4. Plech s cestom dáme do rúry na 15-20 minút do vopred vyhriatej rúry na 210°C.

  5. Keď je cesto na povrchu mierne zlatisté vyberieme ho z rúry a poukladáme naň prísady podľa vlastnej chuti.

    Odporúčam ako základ použiť zmes z paradajkového pretlaku, provensalských byliniek a pretlačeného cesnaku.
  6. Pizzu dáme ešte do rúry zapiecť aj s ostatnými ingredienciami, kým sa syr na povrchu nerozpustí a nezapečie do zlatista.

Kľúčové slová: pizza, karfiol, zdravé recepty

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *