Z Tasty som si vybrala ďalší recept. Pôvodne to bol recept na jablkové bochníčky, ale u nás z neho vznikla “štrúdľa”.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 lístkové cesto
- 500 g jabĺk
- 3 PL mletej škorice
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 50 g masla
- 1 šálka cukru
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- 1 PL medu
- 100 ml mlieka
Postup:
- Do misy nastrúhame ošúpané a umyté jablká.
- Pridáme škoricu, vanilkový cukor a poriadne premiemšame.
- Na lístkové cesto navrstvíme jablkovú zmes a cesto zrolujeme do tvaru štrúdle, ktorú prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do vopred vyhriatej rúry na 180°C, kde ju pečieme približne 30 minút.
- V hrnci zmiešame maslo, cukor, vanilkový extrakt a med.
- Necháme rozpustiť, zalejeme mliekom a za stáleho miešania vytvoríme polevu.
- Hotovú štrúdlu polejeme karamelovou polevou.
Nie je to žiadny exkluzívny koláčik, ale nikoho neurazí. Sladké zaženie určite vďaka jablkám so škoricou a karamelovej poleve.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.