Losos je jedna z mála rýb, ktoré mi chutia a viem ich aj celkom slušne pripraviť. Dnes to bude pomarančový losos podľa kuchyne Lidla.
Čo na to budeš potrebovať?
- 800 g lososa
- 2 pomaranče
- 1 ČL trstinového cukru
- 2 PL masla
- 1 kg zemiakov
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika – sladká
- olej
Postup:
- Z umytého a očisteného lososa odstránime šupiny alebo kožu odstránime úplne.
- Osolíme, okoreníme a opečieme ho na rozpálenej panvici s trochou oleja – najprv kožou nadol (môžeme trochu pritlačiť, aby sa koža rovnomerne opiekla).
- Lososa otočíme a pridáme na panvicu trstinový cukor, ku ktorému po skaramelizovaní pridáme pomarančovú šťavu (môžeme pridať aj tzv. segmenty z pomaranča – mesiačiky pomaranča bez šupky).
- Chvíľu povaríme na miernom ohni a na záver pridáme maslo.
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky.
- Zmiešame s trochou oleja, soľou, korením a paprikou.
- Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie kým nebudú krásne opečené.
Prílohu môžeš zvoliť podľa seba, my sme si k nemu dali brokolicu na pare.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.