Jeden z receptov, ktorý som si poskladala sama z tých jedál, ktoré som už varila. Niekedy stačí málo a viete si vymyslieť fakt super recept. Už dlhšiu dobu pripravujem placky tak, že do nich pridávam aj strúhaný syr a ani tieto nie sú výnimkou. Syr totiť placky perfektne spojí a dodá im jemnú chrumkavosť.
Čína je podľa mňa jedno z najjednoduchších jedál v kategórií “soté”. Najzdĺhavejšie v celom recepte je len krájanie mäsa, ostatné ide ako po masle a je to hotové do polhodiny.
Čo na to budeš potrebovať?
Placky (16 menších ks)
- 2 stredné cukety
- 4 zemiaky
- 100 g strúhaného syra
- 1 vajce
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 4-5 PL hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika – sladká
- majoránka
Postup:
- Zemiaky a cukety ošúpeme a umyjeme.
- Cuketu postrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a 10 minút postáť.
- Z cukety vyžmýkame a prebytočnú vodu a nastrúhame a nastrúhame k nej zemiaky tiež na hrubom strúhadle.
- Pridáme nastrúhaný tvrdý syr, celé vajce, pretlačená cesnak a dochutíme koreninami.
- Na záver cesto zahustíme múkou, aby sa pri pražení placky nerozpadávali.
- Placky pražíme na rozpálenej panvici s trochu oleja z oboch strán do zlatista a ukladáme ich na tanier s papierovou utierkou, aby neboli príliš od oleja.
Kuracia čína
- 400 g kuracích pŕs
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibuľa
- 2-3 PL sójovej omáčky
- 2 PL solamylu + voda (na zahustenie omáčky)
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL mletej červenej papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
- sezamové semienka
Postup:
- Cibuľu a všetky 3 papriky nakrájame na jemné pásiky, kuracie prsia na kocky.
- V rozpálenej panvici na troche oleja orestujeme cibuľu do sklovita.
- Pridáme papriky a chvíľu restujeme, kým trochu nezmäknú.
- Zmes si presunieme na polovicu panvice, na druhú pridáme mäso, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme kurkumou a mletou paprikou. Premiešame a restujeme, kým sa nezatiahne a nebude opečené trochu do hneda.
- Mäso zmiešame s paprikami a cibuľou, pridáme sójovú omáčku a premiešame.
- V nádobke zmiešame solamyl s vodou a omáčku zahustíme. Ak je príliš riedka ešte pridáme solamyl.
- Necháme chvíľu povariť a na záver posypeme sezamovými semiačkami.
Placky môžeš pripraviť aj zemiakové alebo zeleninové, proste také, ktoré máte doma radi. My máme toto jedlo doma veľmi radi.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.