Zemiakový šalát je srdcovka – na Vianoce či na Veľkú noc. U nás si ho pripravujeme aj vtedy, keď naň proste máme chuť, kedykoľvek, len tak. Väčšinou ku nemu robím rezne alebo pečené kuracie stehná. Tentokrát som zvolila grilované kuracie prsia v horčicovo-medovej omáčke podľa We lift together.
Čo na to budeš potrebovať?
Zemiakový šalát
- 6-7 väčších zemiakov
- 1 PL kečupu/pretlaku
- 1 PL dijonskej horčice
- hrášok s mrkvou
- 1 konzerva kukurice
- 1 malá tatarská omáčka
- 1 malá majonéza
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 vajcia uvarené na tvrdo
- 4-5 kyslých uhoriek
Postup:
- Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka.
- Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez pučítko.
- Pridáme hrášok s mrkvou (pokiaľ dávame sterilizované, tak bez nálevu), kukuricu bez nálevu a nakrájané kyslé uhorky na kocky.
- Osolíme, okoreníme a zmiešame spolu s tatarkou, majonézou, horčicou a kečup.
- Pridáme vajíčka pretlačené cez pučítko a môžeme pridať aj trochu šťavy z kyslých uhoriek pre dochutenie.
- Šalát necháme v chladničke odležať, najlepší je po pár hodinách, keď sa všetky chute spoja.
Grilované horčicovo-medové kuracie
- 400 g kuracích pŕs
- 2 PL medu
- 2 PL kremžskej horčice
- 1 PL oleja
- citrónová šťava
- soľ
- mleté čierne korenie
- sezamové semienka
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme.
- V miske zmiešame med, horčicu, olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a semienka a premiešame.
- Do marinády pridáme plátky mäsa, zamiešame, aby sa marináda dostala všade a zakryjeme potravinárskou fóliou.
- Necháme ho v chladničke odpočívať aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc.
- Marinované mäso opekáme na miernom plameni na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista.
Vynikajúca kombinácia, navyše ak zemiakový šalát veľmi nemusíš môžeš ho nahradiť zeleninovým šalátom s jogurtovým dressingom a skvelé fit jedlo je na svete.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.