Od Dianky v jej appke Mňam (pre Android TU, pre IOS TU) nájdeš veľmi veľa výborných a hlavne ZDRAVÝCH receptov, ktoré stoja za to. Jedným z nich je aj táto acidkovo-tvarohová torta, ktorá je trošku zložitejšia na prípravu, ale výsledok je perfektný.
Čo na to budeš potrebovať?
- 250 g bebe sušienok
- 50 g masla
- 20 g kokosového masla
- 3 PL vody
- mletá škorica
- 300 g rozmrazených/čerstvých/zaváraných čučoriedok
- 500 g acidka
- 500 g jemného tvarohu
- 2×50 g balíčky Dr. Oetker želatínový stužovač používaný za studena
- stévia/flavdrops (alebo iné sladidlo)
Postup:
- Bebe sušienky rozdrvíme/rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom, kokosovým olejom a škoricou.
- Postupne pridávame vodu, kým sa hmota nespája po pritlačení dokopy.
- Hmotu vysypeme na dno tortovej formy (s priemerom 23 cm) a rovnomerne poroztláčame. Dáme do chladničky schladiť.
- Vymiešame celý tvaroh s acidkom a ochutíme sladidlom.
- V druhej miske rozmixujeme čučoriedky s trochou sladidla.
- V ďalšom kroku je dôležité spojiť každú vrstvu vždy so stužovačom nasledovne:
BIELA VRSTVA: 200 g acidkovo-tvarohovej zmesi + 17 g stužovacieho prášku a 25 ml vody
ČUČORIEDKOVÁ VRSTVA: 200 g acidkovo-tvarohovej zmesi + 100 g rozmixovaných čučoriedok + 22 g stužovacieho prášku a 22 ml vody
- Začneme čučoriedkovou vrstvou a to tak, že v mise rozmiešame vodu so stužovacím práčkom a postupne za stáleho miešania striedavo pridávame acidkovo-tvarohovú zmes a rozmixované čučoriedky. Hotovú zmes vylejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky, kde necháme 20 minút stuhnúť.
- Po 20 minútach pokračujeme bielou vrstvou, ktorú vymiešame rovnakým spôsobom (acidkovo-tvarohová zmes spolu so stužovačom vymiešaným vo vode).
- Týmto spôsobom striedavo pokračujeme až kým sa nám neminú všetky ingrediencie.
- Tortu necháme odležať v chladničke pár hodín, aby poriadne stuhla.
Chuťovo je táto tortička vynikajúca a je krásne krémová. Naozaj odporúčam nechať ju poriadne schladiť v chladničke.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.