Koláče, dezerty Ovocné Recepty S krémom

Acidkovo-tvarohová torta

Od Dianky v jej appke Mňam (pre Android TU, pre IOS TU) nájdeš veľmi veľa výborných a hlavne ZDRAVÝCH receptov, ktoré stoja za to. Jedným z nich je aj táto acidkovo-tvarohová torta, ktorá je trošku zložitejšia na prípravu, ale výsledok je perfektný.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 250 g bebe sušienok
  • 50 g masla
  • 20 g kokosového masla
  • 3 PL vody
  • mletá škorica
  • 300 g rozmrazených/čerstvých/zaváraných čučoriedok
  • 500 g acidka
  • 500 g jemného tvarohu
  • 2×50 g balíčky Dr. Oetker želatínový stužovač používaný za studena
  • stévia/flavdrops (alebo iné sladidlo)

Postup:

  1. Bebe sušienky rozdrvíme/rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom, kokosovým olejom a škoricou.
  2. Postupne pridávame vodu, kým sa hmota nespája po pritlačení dokopy.
  3. Hmotu vysypeme na dno tortovej formy (s priemerom 23 cm) a rovnomerne poroztláčame. Dáme do chladničky schladiť.
  4. Vymiešame celý tvaroh s acidkom a ochutíme sladidlom.
  5. V druhej miske rozmixujeme čučoriedky s trochou sladidla.
  6. V ďalšom kroku je dôležité spojiť každú vrstvu vždy so stužovačom nasledovne:

BIELA VRSTVA: 200 g acidkovo-tvarohovej zmesi + 17 g stužovacieho prášku a 25 ml vody

ČUČORIEDKOVÁ VRSTVA: 200 g acidkovo-tvarohovej zmesi + 100 g rozmixovaných čučoriedok + 22 g stužovacieho prášku a 22 ml vody

  1. Začneme čučoriedkovou vrstvou a to tak, že v mise rozmiešame vodu so stužovacím práčkom a postupne za stáleho miešania striedavo pridávame acidkovo-tvarohovú zmes a rozmixované čučoriedky. Hotovú zmes vylejeme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky, kde necháme 20 minút stuhnúť.
  2. Po 20 minútach pokračujeme bielou vrstvou, ktorú vymiešame rovnakým spôsobom (acidkovo-tvarohová zmes spolu so stužovačom vymiešaným vo vode).
  3. Týmto spôsobom striedavo pokračujeme až kým sa nám neminú všetky ingrediencie.
  4. Tortu necháme odležať v chladničke pár hodín, aby poriadne stuhla.

Chuťovo je táto tortička vynikajúca a je krásne krémová. Naozaj odporúčam nechať ju poriadne schladiť v chladničke.

Acidkovo-tvarohová torta
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *