Rada skúšam nové recepty a hlavne keď ide o koláče a dezerty. Dnešná sladkosť je znova roláda s banánom, ale úplne iná, ako tá, ktorú sme tu už mali. Na blogu zatiaľ nájdeš kakaovú roládu s tvarohovým krémom a jahodami, kakaovú roládu so salkovým krémom a banánom a nepečenú roládu z Marina keksov. Banánová roláda je recept od Fitshaker, ak máš doma tvaroh a nevieš čo s ním využi ho na upečenie tejto super rolády.
Čo na to budeš potrebovať?
- 5 vajec
- 5 PL trstinového cukru
- 3-4 PL pohankovej/špaldovej múky
- 1 ČL sódy bikarbóny/kypriaceho prášku
- 1 a 1/2 PL bio kakaa
- domáci džem na potretie
- 250 g jemného tvarohu (odporúčam použiť trochu viac, aby roláda nebola málo naplnená)
- 2 stredne veľké banány
- 100 g horkej čokolády na varenie
- 100 g strúhaného kokosu
Postup:
- Bielka vyšľaháme na sneh.
- Po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme.
- Potom pridáme po jednom žĺtka.
- Múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kakom po lyžiciach primiešavame do cesta.
- Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto, ktoré pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 15-20 minút.
- Keď je korpus hotový vytiahneme ho z pekáča aj s papierom na pečenie, zrolujeme a položíme naň vlhkú utierku.
- Necháme 15 minút postáť, dáme utierku preč a cesto krásne zrolujeme naspäť (bez papiera na pečenie).
- Natrieme džemom, tvarohom (môžeme dosladiť lyžičkou medu) a na kraj rolády poukladáme banány.
- Roládu zrolujeme, polejeme roztopenou čokoládou a posypeme strúhaným kokosom.
- Necháme ju v chladničke aspoň 1-2 hodiny, aby pekne stuhla.
Korpus je krásne nadýchaný a jemný a spolu s tvarohom a banánom roláda pôsobí sviežo.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.