Milujem experimenty, ktoré sa dokonalo podaria. Dôkazom sú aj tieto perfektné broskyňové rezy s tvarohovým krémom, lahodné a skvelé ihneď po dopečení, no ešte lepšie sú vychladené a stuhnuté na druhý deň.
Čo na to budeš potrebovať?
Cesto
- 430 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 150 g práškového cukru
- 250 g masla
- 1 vajce
- 1 kypriaci prášok
Náplň
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 broskyne
Postup:
- V mise zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a práškový cukor.
- Pridáme celé vajce a na kocky nakrájané zmäknuté maslo (najlepšie je ho nechať pred prípravou cesta vybraté z chladničky, aby bolo mäkké a dobre sa s ním pracovalo).
- Celú zmes poriadne miešame, najlepšie ručne, až kým sa nám maslo nezačne spájať so suchými ingredienciami.
- Zmes prenesieme na pracovnú dosku a miesime ho rukami až kým nedosiahneme jemné komplexné cesto.
- Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme ho na 30 minút do chladničky.
- V mise zmiešame tvaroh, smotanu a cukor.
- Broskyne zbavíme šupky a nakrájame na kocky, ktoré pridáme ku krému.
- Oddýchnuté cesto vyberieme z chladničky, trochu premiesime a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
- Prvú časť vyvaľkáme na pomúčenej doske, opatrne ju „natočíme“ na valček (pozor, cesto sa môže trochu trhať, preto je dobré veľmi prilepené časti ku pracovnej doske oddeliť nožom) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Popicháme vidličkou, nalejeme krém a prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta, ktorú takisto popicháme vidličkou.
- Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
- Hotový koláč necháme vychladnúť a na záver ho posypeme práškovým cukrom.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.