Úžasné chilli con carne už došlo aj na mňa. Chilli con carne je tradičné jedlo z mexickej kuchyne, ktorého základ tvorí mleté mäso (často hovädzie), fazuľa, paradajky, cibuľa a korenie, najmä chilli papričky.
Inšpirovala som sa podľa receptu na známom portáli varecha.sk a konečne som toto známe jedlo vyskúšala aj ja. Prekvapila ma “tajná” ingrediencia – čokoláda a obávala som sa, čo za chuť dodá tomuto jedlu, ale musím uznať, že to k sebe neskutočne ide.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 cibuľa
- 500 g mletého mäsa
- 1 veľká konzerva lúpaných paradajok
- 1 konzerva mexickej zmesi (fazuľa + kukurica)
- 190 g pretlaku
- 1 kocka horkej čokolády
- soľ
- mleté čierne korenie
- chilli korenie
Postup:
- Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na troche oleja. Pridáme pretlak, premiešame a restujeme ďalšie 2-3 minútky.
- Pridáme mleté mäso a počkáme, kým sa trochu zatiahne a obalí v zmesi cibule s pretlakom.
- Do panvice/hrnca prilejeme lúpané paradajky a mexickú zmes. Zalejeme vodou podľa požadového množstva omáčky a podusíme asi 15 minút.
- Dosolíme, okoreníme, pridáme chilli korenie a zamiešame.
- Na záver pridáme jednu kocku čokolády, ktorá dodá jedlu zaujímavú chuť a máme hotovo.
Chilli con carne podávame s ryžou prípadne s chlebovou plackou alebo tortillou.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.