Raz za čas si doprajeme k jedlám klasickú tatarskú omáčku, ale počuli ste už o domácej tatarke? Verím, že áno, ale ak ste ešte nenabrali odvahu ju vyskúšať pripraviť, neváhajte 🙂 Je fakt skvelá, aj keď teda Hellmanns je Hellmanns, ale ku vyprážanému syru alebo režňom.
Čo na to budeš potrebovať?
- 200 ml oleja
- 1 vajce
- 4-5 menších kyslých uhoriek
- jarná cibuľka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 ČL worchesterovej omáčky
- 2 ČL octu
- 1 Čl horčice
Postup:
- Do nádobky nalejeme ocot a pridáme vajíčko.
- Žĺtok zakryjeme tyčovým mixérom a mixujeme asi 10 sekúnd, kým sa nezačne tvoriť hustá hmota. Ešte chvíľu mixujeme, kým sa všetok olej nespojí s touto hmotou a vznikne tak majonéza.
- Pridáme najemno nakrájanú cibuľku s kyslými uhorkami, worchesterovú omáčku, ocot, horčicu, soľ a korenie a poriadne zamiešame.
- Pred podávaním necháme tatarskú omáčku aspoň 30 minút odstáť v chladničke.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie recepty na dressingy či ostatné dobroty, klikni TU.