Kombinácia cestovín a kapusty, dokonca na sladko, sa mi veľmi nepozdávala. Musím však uznať, že som si k tomuto jedlu nakoniec našla cestu. Recept na tieto skvelé fliačky s kapustou mám od mojej maminy. Hoci si chvíľu postojíš pri sporáku kvôli kapuste, výsledok bude stáť za to.
Čo na to budeš potrebovať?
- fliačky (alebo iné cestoviny)
- 1/2 bielej kapusty
- 2 PL masla
- 3 PL cukru
- 3/4 ČL soli
- 1 ČL škorice
Postup:
- V osolenej vode uvaríme fliačky.
- Nastrúhame kapustu na jemné pásiky.
- V hrnci pripravíme z cukru karamel, pridáme doň nastrúhanú kapustu, osolíme a premiešavame, kým kapusta pustí šťavu a začne sa dusiť. Môžeme ju trochu podliať vodou, ale len toľko, aby trochu zmäkla a zhnedla.
- Keď je kapusta hotová pridáme škoricu a uvarené fliačky.
- Premiešame a podávame posypané práškovým cukrom.
Na prvý pohľad zvláštna kombinácia, ale za to naozaj veľmi chutná.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.