Jedlo, ktoré už určite veľmi dobre poznáš. Recept na tieto francúzske zemiaky som objavila u Dianky v jej appke Mňam (pre Android TU, pre IOS TU).
Čo na to budeš potrebovať?
- 5 uvarených zemiakov v šupke
- 150 g Schwarzwaldskej šunky/prosciutta/parmskej šunky
- 4 vajcia + 2 uvarené na tvrdo
- 200 ml mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL himalájskej soli
- mleté čierne korenie
- 1 PL horčice
- sriracha alebo iné chilli
- oregano
- tymián
- strúhaný syr
Postup:
- Zemiaky zbavíme šupky a nakrájame na pol centimetrové plátky.
- Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom a zemiaky poukladáme dokola cez seba tak, aby medzi nimi boli medzery.
- Na vrch poukladáme plátky šunky (ja som pridala aj na tvrdo uvarené vajíčka pretlačené cez pučítko).
- Zalejeme pripravenou zálievkou z vymiešaných vajec spolu s mliekom, pretlačeným cesnakom, soľou, korením, horčicou, chilli podľa chuti a oregana.
- Nakoniec posypeme tymiánom (a nastrúhaným syrom) a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C kým zemiaky nechytia zlatavú farbu, približne 30 minút.
Zemiaky môžeš podávať buď so zeleninovým šalátom alebo dressingom, ktorý máš rad/a.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.