Obedy a večere Raňajky Recepty Slané obedy/večere Slané raňajky

Havana toast

Boli sme už unavení z klasických toastov – šunka, syr, kečup a šup zapiecť do toastovača. Chcelo to zmenu. Z chladničky na mňa vykukla niva a otvorená konzerva ananásu a tak vznikol Havana toast. Tak trochu mi pripomína pizzu Hawai vďaka ananásu, ale chuťovo je napriek tomu úplne iný. Stačí 10 minút a toasty pre hladošov sú pripravené.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 6 plátkov akéhokoľvek chleba
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL masla
  • pár kúskov ananásu
  • 1/2 nivy
  • 1 mozzarella
  • provensalské korenie

Postup:

  1. Plátky chleba poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Na každý z nich natrieme trochu masla a potrieme pretlačeným cesnakom.
  3. Na chlieb poukladáme pár kúskov ananásu, posypeme namrvenou nivou, poukladáme plátky mozzarelly a posypeme provensalským korením.
  4. Toasty dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme približne 10 minút kým sa syry neroztopia.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na:

  • obedy či večere, klikni TU
  • raňajkové inšpirácie, klikni TU,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *