Ak nevieš čo s hruškami vyskúšaj tento jednoduchý hruškový koláč. Recept mám zo stránky zena.sme.sk kde bol medzi 10 odporúčanými sladkými hruškovými koláčmi.
Čo na to budeš potrebovať?
- 50 g práškového cukru
- 100 g hladkej múky
- 1/2 balíčku kypriaceho prášku
- 4 vajcia
- 1 PL kakaa
- 40 g rozpusteného masla
- hrušky
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom na najvyššom stupni šľahača tak, aby sme dosiahli trojnásobný objem.
- Postupne primiešavame dvakrát preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom. Okrem toho som pridala aj trochu škorice, ktorej vďačím za jemnú perníkovú chuť v koláči.
- Nakoniec primiešame roztopené, vychladnuté maslo.
- Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a povtrláčame doň nakrájané hrušky.
- Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 35-40 minút.
- Na záver koláč polejeme roztopenou čokoládou na varenie alebo čokoládovou polevou.
Hotovo! Jemné cesto a hrušková príchuť spolu s úžasnou horkou čokoládou. Taký ten koláčik ku kávičke v nedeľu po obede.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.