Vynikajúci kakaový koláčik s hruškami a nasekanými vlašskými a pekanovými orechmi je ďalší z experimentov, ktoré v mojej kuchyni vznikli a na tento som obzvlášť hrdá, pretože je fakt perfektný!
Čo na to budeš potrebovať?
- 4 vajcia
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g kryštálového cukru
- 130 g mletých vlašských orechov
- 200 g špaldovej celozrnnej polohrubej múky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 ČL mletej škorice
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 2 PL kakaa
- 100-150 ml vody
- 3 hrušky
- 50 g mix vlašských a pekanových orechov
- 100 g čokolády 70%
- 50 ml smotany na šľahanie 33%
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a tvarohom do jednotnej zmesi.
- Pridáme mleté orechy, múku, škoricu, vanilkový cukor, prášok do pečiva, kakao a vodu a vymiešame hladké cesto.
- Cesto nalejeme do plechu s rozmerom 35×25 vystlanom papierom na pečenie a na cesto poukladáme na kocky nakrájané hrušky, nasekané vlašské aj pekanové orechy a 50 g čokolády nasekanej na kúsky.
- Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
- Hotový koláč ešte polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili vymiešaním teplej smotany na šľahanie a zvyšnej čokolády.
Koláčik môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie, ja som použila na ozdobu vyšľahanú šľahačku.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.