Bez krému Koláče, dezerty Ovocné Recepty

Hruškový koláč s orechmi

Vynikajúci kakaový koláčik s hruškami a nasekanými vlašskými a pekanovými orechmi je ďalší z experimentov, ktoré v mojej kuchyni vznikli a na tento som obzvlášť hrdá, pretože je fakt perfektný!

Čo na to budeš potrebovať?

  • 4 vajcia
  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 g kryštálového cukru
  • 130 g mletých vlašských orechov
  • 200 g špaldovej celozrnnej polohrubej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 ČL mletej škorice
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 PL kakaa
  • 100-150 ml vody
  • 3 hrušky
  • 50 g mix vlašských a pekanových orechov
  • 100 g čokolády 70%
  • 50 ml smotany na šľahanie 33%

Postup:

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a tvarohom do jednotnej zmesi.
  2. Pridáme mleté orechy, múku, škoricu, vanilkový cukor, prášok do pečiva, kakao a vodu a vymiešame hladké cesto.
  3. Cesto nalejeme do plechu s rozmerom 35×25 vystlanom papierom na pečenie a na cesto poukladáme na kocky nakrájané hrušky, nasekané vlašské aj pekanové orechy a 50 g čokolády nasekanej na kúsky.
  4. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút.
  5. Hotový koláč ešte polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili vymiešaním teplej smotany na šľahanie a zvyšnej čokolády.

Koláčik môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie, ja som použila na ozdobu vyšľahanú šľahačku.

Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *