Voči divine som vždy mala rešpekt a nikdy som k tomuto druhu mäsa nemala blízko. Avšak dostalo sa ku nám jelenie mäso a tak som ho pripravila s gulášovou omáčkou a zemiakovou kašou. Recept som objavila na stránke recepty.chytrazena.cz.
Čo na to budeš potrebovať?
- 500 g jelenieho mäsa
- 1,5 l slepačieho vývaru
- 2 cibule
- 100 g slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 2 ČL mletej červenej papriky – sladkej
- 3-4 PL jemného kečupu
- soľ
- mleté čierne korenie
- drvená rasca
- majoránka
- 1-2 PL hladkej múky
Postup:
- Mäso umyjeme, očistíme od blán a nežiadúcich častí a nakrájame na malé kocky.
- V hrnci na troške rozpáleného oleja opražíme slaninku nakrájanú na malé kocky.
- Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a chvíľu opražíme.
- Do hrnca pridáme mäso a krátko za stáleho miešania orestujeme zo všetkých strán.
- Osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou, drvenou rascou a majoránkou.
- Podlejeme 2 naberačkami uvareného vývaru a za občasného miešania dusíme pod pokrievkou kým mäso nezmäkne. Počas dusenia podlievame vývarom, kým sa neminie.
- Keď mäso zmäkne ešte ho trochu podlejeme vodou podľa toho, koľko omáčky chceme a necháme prevrieť.
- Na záver omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody a pridáme prelisovaný cesnak.
- Necháme ešte chvíľu prevrieť a odstavíme z ohňa.
Hotové mäsko s omáčkou môžeme podávať so zemiakovou kašou, knedľou alebo cestovinami. Na to, že divinu veľmi nemusím musím priznať, že toto jedlo mi veľmi chutilo. Omáčka sa podarila parádne a mäsko bolo krásne mäkké.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.