Milujem sladké a preto sa stále snažím inšpirovať rôznymi receptami pre chutné koláče a dezerty. Väčšinou siahnem po receptoch od Fitshaker a v dnešnom recepte som vyskúšala kakaový koláč s ovocím. Namiesto broskýň som použila jahody, ktoré sú v tomto období dosť v kurze.
Čo na to budeš potrebovať?
- 7 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 3 PL kokosu
- 4 vajcia
- 6 PL trstinového cukru
- 2 PL kakaa
- 1 PL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 1/8 šálky vody
- 2 broskyne alebo iné ovocie podľa chuti
Postup:
- Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom.
- Zmiešame múku, kokos, kypriaci prášok a kakao.
- Sypkú zmes postupne pridávame ku žĺtkovej a riedime vodou.
- Celú zmes jemne stierkou premiešame s tuhým sneho a vypracujeme jemné nadýchané cesto.
- Vylejeme do zapekacej formy alebo menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a ozdobíme kúskami ovocia.
- Koláč pečieme na 180°C asi 40 minút.
Ja som koláčik ešte na záver poliala roztopenou čokoládou pre ešte sladšiu a intenzívnejšiu chuť. Ako rýchla pomoc pri zahnaní chuti na sladké je tento koláčik skvelá voľba.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.