Recept na kakaovú roládu zožal veľký úspech a do tretice som sa rozhodla využiť korpus na ďalší dezert. Po kakaovej roláde s jahodami či banánom prichádza na rad môj výmysel – kinder mliečny rez! Recept na korpus mám samozrejme od Klaudie.
Čo na to budeš potrebovať?
Korpus (ingrediencie pre 2 korpusy na menšom plechu 26×20)
- 4 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 2 PL kakaa
- 4 ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
Postup:
- 2 žĺtka vymiešame s 50 g práškového cukru.
- Pridáme 1 PL preosiateho kakaa, 2 ČL kypriaceho prášku a premiešame.
- V druhej miske vyšľaháme 2 bielka so štipkou soli na tuhý sneh.
- Hotový sneh postupne pridávame do žĺtkovo-kakaovej zmesi a jemne premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme predtým potreli trochou masla.
- Korpus prudko upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C približne 5-6 minút.
- Hotový korpus necháme vychladnúť. Predtým z neho stiahneme papier na pečenie.
- Tak isto pripravíme aj druhý korpus.
Salkový krém
- 200 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 1/2 tuby jasenky/salka
Postup:
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha.
- Pridáme mascarpone a počas miešania pridávame jasenku (salko v tube) podľa sladkosti krému.
- Hotový krém dáme do chladničky.
Kinder mliečny rez
- 50 ml smotany na šľahanie
- 100 g čokolády na varenie
Postup:
- Prvý korpus uložíme na podnos, nanesieme naň celý krém a prikryjeme druhým korpusom.
- Na vrch koláča rovnomerne rozotrieme čokoládovú polevu, ktorý sme pripravili tak, že sme nalámali kúsky čokolády do misky, zaliali sme teplou smotanou, nechali chvíľu postáť a nakoniec rozmiešali na hladkú polevu.
- Koláč necháme v chladničke stuhnúť aspoň 1 hodinu.
Kinder mliečny rez, navyše bez múky dopadol skvelo! Tu môžeš vidieť, že recept na korpus môžeš využiť vo viacerých prípadoch a vytvoriť z neho celkom fajn dezert.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.