Ako na dokonalú krémovú praženicu? Ak nie ste z tých ľudí, ktorí milujú klasickú tuhú praženicu z hotelov, ale obľubujete skôr krémovú tekutejšiu praženicu, ste tu správne. Mne osobne chvíľu trvalo, kým som prišla na ten figel a naučila som sa pripraviť takýto druh praženice.
Čo na to budeš potrebovať?
- 4 vajcia
- 1/2 cibule
- 50 g slaniny alebo šunky
- 2 trojuholníky taveného syra (nemusí byť)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1-2 PL oleja
Postup:
- Cibuľu so slaninou/šunkou nakrájame na malé kocky a otestujeme na troške oleja. Oleja by nemalo byť veľa, stačí minimum.
- Vajíčka rozbijeme do misky, osolíme, okoreníme a vidličkou poriadne rozšľaháme.
- Keď sa cibuľa so slaninkou otestujú, panvicu odstavíme z ohňa a keď sa cibuľka prestane pražiť (panvica mierne ochladne) za stáleho miešania pridáme vajíčka a chvíľu miešame mimo plameňa.
- Panvicu presunieme znova nad plameň a stále miešame (odporúčam použiť varechu s plochou hranou, aby sa vajíčka ľahko oddeľovali od panvice).
- Ked sa vajíčka začnú prichytávať o dno panvice, znova stiahneme z ohňa a miešame. Takto pokračujeme až kým praženica trochu nezhustne.
- Na záver pridáme tavený syr, zamiešame a hotovo.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie raňajkové inšpirácie, klikni TU