Soté je taká klasika, ktorú doma často pripravujem. Či už s ryžou, plackami alebo cestovinami na rôzne spôsoby. Recept od Fitrecepty.sk na skvelé kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou dopadol na výbornú a preto ho chcem odporúčiť aj tebe!
Čo na to budeš potrebovať?
- 800 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 PL olivového oleja
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- cesnakové korenie
- 400 g brokolice
- 250 ml vody
- 100 g nivy (ja som dala celý trojuholník)
- mlieko podľa potreby
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
- Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme kúsky kuracích pŕs a miešame, kým mäso nezbledne.
- Okoreníme a necháme dusiť na slabšom plameni 20 minút. Počas dusenia kontrolujeme, občas premiešame a podlejeme trochou vody.
- Nakoniec mäso osolíme podľa chuti.
- V druhom hrnci udusíme menšie kúsky brokolice kým nezmäkne.
- Následne ju rozmixujeme aj s vodou, ktorá v hrnci zostala.
- Do vzniknutého pyré vmiešame nivu, prelisovaný cesnak a soľ.
- Ak treba pridáme trocha mlieka (ja som ešte pridala aj trochu múky na zahustenie omáčky).
- Keď je mäso hotové pridáme k nemu omáčku a necháme prebublať.
Soté podávame s ryžou, pšenom, pohánkou, cestovinamiči quinoou. Ja som si vybrala cestoviny, chcela som trochu zmenu a dobre mi to padlo. Najlepšie je, keď sa niva úplne nerozpustí a ostanú v omáčke jej malé kúsky – chuť je potom výraznejšia a dodáva jej jemnosť a krémovosť.
Znova trochu iné soté, na aké sme všetci zvyknutí. Pre mňa to bolo celkom prekvapivé a veľmi chutné jedlo.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.