Niektoré druhy ovocných chlebíkov už mám odskúšané – prvý bol banánový, ďalší jablkový. Teraz prišiel na rad marhuľový chlebík, ktorý mám z dielne receptov od Fitshaker.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej celozrnnej múky
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- 1/2 šálky orechov (mandle, vlašské, kešu, lieskové, …)
- 4 marhule
- 250 g horkej čokolády (aspoň 70%)
- 2 vajcia
- 3 PL medu
- šťava a kôra z jedného citróna
Postup:
- Zmiešame múku, kypriaci prášok a orechy (ja som použila plátky mandlí), na kocky nakrájané čerstvé marhule (kľudne ich možeš pridať aj viac, ak chceš viac marhuľovej chuti) a horkú čokoládu nalámanú na kocky.
- Pridáme vajíčka, med, citrónovú šťavu a kôru.
- Všetko spolu poriadne premiešame. Cesto by malo byť husté, ak je zmes riedka treba pridať trochu múky.
- Pekáč vystelieme papierom na pečenie a zmes vytvarujeme do tvaru chlebíka (ja som použila podlhovastú formu na chlebík).
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 160°C 20-30 minút, ale záleží od danej rúry preto je dobré to sledovať.
- Po upečení ho necháme chvíľu vychladnúť.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie raňajkové inšpirácie, klikni TU.