Medovo-horčicový šalát s kuracím mäsom je jeden z najlepších šalátov aké som kedy mala možnosť ochutnať! Naozaj. Čo sa týka zálievky, marinády na mäso a celkovo zložením šalátu. Recept od Tasty som mala dlho odložený v záložkách a som rada, že som ho nakoniec vyskúšala.
Čo na to budeš potrebovať?
- rímsky/ľadový šalát
- 1 červená cibuľa
- 5-6 cherry paradajok
- 1 avokádo
- 100 g plátkovej slaniny
- kuracie prsia
- 5-6 PL medu
- 4 PL dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 PL vody
Postup:
- Kuracie mäso umyjeme, očistíme a dáme do misy.
- V druhej miske zmiešame med, horčicu, cesnak, olej, koreniny a poriadne zmiešame.
- Polovicu dressingu nalejeme na kuracie mäso, premiešame a necháme v chladničke odstáť aspoň 30 minút.
- Medzitým šalát natrháme na kúsky, červenú cibuľu nakrájame na pásiky, paradajky na osminky, avokádo na kocky alebo plátky.
- Slaninu na krájanú na kocky opražíme na suchej panvici a pridáme ku šalátu.
- Marinované mäsko opekáme na rozohriatej panvici, kým nechytí zlatistú farbu.
- Ak v miske z mäsa ešte zostala marináda nalejeme ju na panvicu a necháme ešte na slabom plameni prejsť, vďaka čomu vznikne omáčka.
- Zvyšný dressing zmiešame s trochou vody, vylejeme na šalát a premiešame.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.