Klasické “knedlo-vepřo-zelo” poznáš. U nás sa častejšie varí varianta s kuracím mäsom – či už ako grilované kuracie prsia alebo pečené kuracie stehnná. No a červená kapusta, to je proste láska! Tomuto jedlu málokto odolá. Kuracie stehná s červenou kapustou patria medzi naše obľúbené jedlá. Recept je taký náš domácky 🙂
Čo na to budeš potrebovať?
Kuracie stehná
- 500 g kuracích stehien s kožou
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika – sladká
- 1 cibuľa
- olej
Postup:
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme.
- Na pekáč s trochou oleja pridáme nakrájanú cibuľu, na ktorú rozložíme kuracie stehná.
- Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
- Stehná v pekáči otočíme a okoreníme aj z druhej strany.
- Potrieme olejom s cibuľou v pekáči a otočíme ich kožou hore.
- Podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C kým mäso úplne nezmäkne, najlepšie viac ako hodinu.
- Na záver odstránime z pekáča alobal a mäso ešte dopekáme v rúre do chrumkava, pričom ho raz za čas polejeme výpekom, aby sa koža lepšie opiekla.
Červená kapusta
- 1 menšia dávka červenej kapusty
- 3 PL kryštálového cukru
- soľ
- 3-4 PL múky na zahustenie
- olej
Postup:
- Do hrnca dáme kryštálový cukor a upálime na karamel.
- Medzitým kapustu nakrájame na malé kocky.
- Pridáme ju do hrnca, trocha premiešame a podlejeme vodou zarovno s kapustou.
- Necháme variť na miernom ohni, kým nezmäkne. Ak máš radšej chrumkavejšiu kapustu, nevar ju tak dlho.
- V miske zmiešame olej s múkou a postupne pridávame do kapusty pre zahustenie.
- Dochutíme trochou octa, prípadne soľou a necháme prebublať.
Mäsko podávame na červenej kapuste buď s pečenými zemiakmi alebo klasickou knedľou.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.