Znova jeden z tých receptov, kedy som si zabudla poznačiť zdroj, odkiaľ ho mám. Avšak plnený zemiak je celkom známy, je len na tebe akú náplň zvolíš. Zvyčajne to býva zemiakovo-bryndzová alebo mäsová náplň. Tu ti ukážem aj tretiu variantu.
Čo na to budeš potrebovať?
- 8 zemiakov
- 2 menšie cvikly
- 1/2 cibule
- 200 g balkánskeho/kozieho syra
- 1 PL masla
- 1 ČL drvenej rasce
- 1 ČL majoránky
- soľ
- mleté čierne korenie
- pažítka
Postup:
- Zemiaky uvaríme v šupke.
- Uvarenú cviklu nakrájame na drobné kocky a opečieme na panvici s nakrájanou cibuľkou na drobno a maslom.
- Syr takisto nakrájame na drobné kocky.
- Uvarené a vychladnuté zemiaky rozrežeme na polovice a vnútro každej vydlabeme.
- V miske zmiešame vnútro zemiakov spolu s orestovanou cviklou a syrom.
- Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, majoránku a premiešame.
- Vydlabané zemiaky naplníme zmesou a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme ich pokvapkať olivovým olejom.
- Pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 15-20 minút.
- Hotové zemiaky posypeme nasekanou pažítkou.
Mrkvové hranolky
- 3-4 mrkvy
- olivový olej
- soľ
- kurkuma
- mletá červená paprika – sladká
Postup:
- Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.
- V mise zmiešame olivový olej, soľ, trochu kurumy a mletej červenej papriky.
- Pridáme nakrájané hranolčeky a poriadne premiešame.
- Mrkvu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200°C kým nezmäknú a trochu sa neopečú.
Ku pečeným zemiakom sa výborne hodí napríklad tzatziky, ale pokojne môžeš použiť aj iný dressing či dip.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.