Obedy a večere Prílohy Recepty Slané obedy/večere

Plnené kuracie prsia bryndzou a slaninkou na mrkve a cukete

Kuracie prsia sa dajú pripraviť s rôznymi omáčkami či náplňami. Kuchyňa Lidla predstavila recept na plnené kuracie prsia, kde je ako náplň bryndza so slaninkou – také typické slovenské. Recept som trošku vyšperkovala ešte podľa seba a výsledok bol naozaj vynikajúci.

Čo na to budeš potrebovať?

Plnené kuracie prsia s bryndzou a slaninkou
  • 500 g kuracích pŕs
  • 8 plátkov slaniny
  • 250 g bryndze
  • 1/2 cibule
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika – sladká

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
  2. Naklepeme ich, osolíme a okoreníme.
  3. Na každý plátok mäsa poukladáme plátky slaniny tak, aby pokryli čo najväčšiu plochu mäska.
  4. Pridáme zmes bryndze, nakrájanej cibuľky na drobno a mletej červenej papriky – na každý kúsok mäsa dáme približne jednu lyžicku náplne.
  5. Mäso preložíme na spôsob kapsy alebo zrolujeme.
  6. Na rozohriatej panvici s trochou oleja uložíme kúsky mäsa a opečieme z každej strany do zlatista.
  7. Opečené mäso vložíme na pekáč a zalejeme omáčkou.
  8. Pekáč vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C približne na 20 minút.
Omáčka na mäsko:
  • 2 PL masla
  • 200 ml mlieka
  • 2 trojuholníky taveného syra
  • výpek z mäsa

Postup:

  1. Do výpeku pridáme maslo, mlieko a tavený syr.
  2. Omáčku necháme chvíľu prejsť varom, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Hotovú omáčku nalejeme na mäsko do pekáča.
Restovaná mrkva s cuketou
  • 4 mrkvy
  • 1 stredná cuketa
  • 1/2 cibule
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL masla
  • 2 ČL bazalky
  • soľ

Postup:

  1. Mrkvu a cuketu očistíme od šupky a nakrájame na na malé pásiky.
  2. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja opečieme nakrájanú cibuľu na drobno a nakrájaný cesnak na plátky.
  3. Pridáme mrkvu a necháme restovať.
  4. Po 5-10 minútach pridáme cuketu a celú zmes posypeme bazalkou.
  5. Dochutíme soľou a na záver pridáme kúsok masla.

Veľmi máme radi bryndzu v kombinácií so slaninkou a navyše ak je to zabalené v mäsku o to viac nám to chutí. Restovaná zeleninka je tiež výborný nápad na prílohu, ak nechcete stále dookola len zemiakovú kašu.

Plnené kuracie prsia bryndzou a slaninkou na mrkve a cukete
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *