Cheesecake MILUJEM! Je to jeden z dezertov, ktoré fakt môžem. Vyskúšala som pomarančový cheesecake, ktorého recept som si doslova vymyslela sama. Má niekoľko múch, ale aj tak je chuťovo výborný.
Čo na to budeš potrebovať?
Základ
- 240 g maslových sušienok
- 130 g masla
Postup:
- Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom.
- Sušienkový základ prenesieme na dno okrúhlej formy, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie.
- Základ roztlačíme na dne formy a dáme do chladničky.
Biela vrstva
- 250 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- kôra z jedného pomaranča
- 5 kvapiek Flavdrops Toffee/vanilkovej esencie
- 1-2 PL trstinového cukru
- 8 g želatíny v prášku
Postup:
- V mise zmiešame mascarpone s tvarohom, pridáme nastrúhanú kôru z umytého pomaranča, dochucovadlo, cukor a vyšľaháme na hladký krém.
- Želatínu pripravíme podľa návodu na obale – ja som dala do misky 5-6 PL vody, kde som zamiešala želatínový prášok a nechala som 10 minút postáť.
- V miske nad parou rozpustíme želatínu a necháme rozpustiť.
- Do rozpustenej želatíny pridáme trochu krému a zamiešame, aby sa obe zmesi spojili a nakoniec zamiešame do zvyšku krému.
- Celý krém nanesieme na sušienkový základ a vrátime naspäť do chladničky.
Pomarančová vrstva
- 2 pomaranče
- 70 g pudingového prášku
- 1 PL trstinového cukru
- 150 ml vody
- štipka škorice
Postup:
- Pomaranče ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca.
- Pridáme cukor a necháme na miernom ohni prevrieť.
- Následne ich rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko.
- Do šťavy pridáme škoricu a vrátime na plameň.
- V miske zmiešame pudingový prášok s vodou, prilejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme pomarančový puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Puding prenesieme na cheesecake a celý koláč necháme v chladničke stuhnúť.
- Na záver dozdobíme podľa vlastného vkusu.
Tento recept je čistý experiment, preto ak sa rozhodneš ho upiecť dávaj pozor najmä pri bielej vrstve so želatínou 🙂 Inak si myslím, že to nie je najhoršie a chuťovo bol naozaj chutný.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.