Áno, znova sladký recept. Poslednú dobu mám veľkú chuť ma sladké a tak sa snažím stále hľadať a vymýšľať recepty na sladké dobroty. Pudingové rezy sú jedným z koláčov, ktoré vznikli úplnou náhodou. Príprava bola čistá improvizácia, ale ako sladké to stačilo.
Čo na to budeš potrebovať?
Korpus
- 4 vajcia
- 20 g cukru
- 2-3 PL kakaa
Postup:
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.
- Pridáme kakao a premiešame.
- Nakoniec pridáme tuhý vyšľahaný sneh z bielkov.
- Cesto nalejeme do rotovej formy, ktorú si predtým vymažeme maslom a vysypeme múkou alebo kokosom (poprípade vystelieme papierom na pečenie).
- Korpus pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C, kým cesto nebude hotové.
Pri tomto recepte je úplne na tebe, aký korpus zvolíš. Môže to byť kľudne aj piškóta alebo cesto, ktoré máš odskúšané.
Krém
- 1 balenie Proteínového pudingu Dr. Oetker
- 300 ml mlieka
- 2-3 PL cukru
Postup:
- Do hrnca dáme 2/3 mlieka s cukrom a dáme na plameň.
- V nádobe zmiešame zvyšné mlieko s pudingovým práškom.
- Keď sa mlieko v hrnci zohreje prilejeme pudingovú zmes a miešame, až kým sa puding neuvarí a nezhustne.
- Hotový puding necháme vychladnúť a prikryjeme ho mikroténovým sáčkom, aby sa na povrchu nevytvorila koža.
Pudingové rezy
- marhuľový (alebo iný) džem
- čokoláda na varenie
- smotana na šľahanie/mlieko
- ovocie (čučoriedky, jahody, maliny, …)
Postup:
- Vychladnutý korpus narežeme na 4 časti.
- Spodnú časť natrieme džemom, na ktorý nanesieme časť pudingu spolu s ovocím.
- Prikryjeme ďalším plátom, ktorý najprv potrieme džemom a postup opakujeme až kým neminieme ingrediencie.
- Na vrchnú vrstvu korpusu na záver nalejeme čokoládovú polevu (čokoládu s trochou mlieka rozpustíme nad parou alebo zohrejeme v mikrovlnke a zamiešame, aby vznikla poleva).
- Koláč necháme vychladnúť v chladničke.
Toto bol pre mňa čistý experiment, ale nedopadlo to až tak zle. Chuťovo sa mi páčil kontrast medzi kyslastým marhuľovým džemom a sladkým pudingom a čokoládou.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.