Kto ešte nikdy v živote nevyskúšal ratatouille robí najväčšiu chybu v živote. Úprimne, aj ja som si myslela, že jedlo zložené iba zo zeleniny nemôže byť také dobré ako keď máme na tanieri mäso, ale opak je pravdou. Ratatouille sa stalo jedným z jedál, ktoré budem variť pravidelne a tak som si ho obľúbila, že sa vždy zje veľmi rýchlo keď ho pripravím. Inak recept som objavila v kuchárke Z fitka do kuchyne špeciál 2 od Fitshaker.sk.
Čo na to budeš potrebovať?
- 2 ks menšej uvarenej cvikle
- 3 paradajky
- 1 žltú papriku
- 1 strednú cuketu
- 100-150 ml paradajkového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 červené cibule
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Postup:
- Zeleninu si nakrájame na kolieska.
- Na dno zapekacej misy dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame.
- Zmes necháme trochu prebublať na slabšom plameni a uhladíme.
- Zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy čo najbližšie k sebe, kým ju celý nezaplníme.
- Nakoniec všetko pokvapkáme olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200°C na 20-25 minút.
- Podávame s pečivom napríklad s celozrnným
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.