Banánový chlebík sa stal mojou absolútnou srdcovkou. Je jednoduchý a hotový za pár minút :) Najlepšie na tomto recepte je, že stačí len pár ingrediencií, ktoré má každý z vás doma. Ich spojením vznikne neskutočne chutný chlebík vhodný napríklad aj na raňajky.
Výhodou tohto chlebíka je, že si ho môžete pripraviť naozaj kedykoľvek. Osobne vždy pripravujem banánový chlebík keď mám v špajzi banány, ktoré už bežne nespotrebujem. Niekedy do cesta pridám aj čokoládu alebo oriešky pre obzvláštnenie a chlebík tým získa ešte lepšiu, lahodnejšiu chuť.
Recept som mimochodom našla na jednej z mojich obľúbených stránok Tasty.
Bezkrémový koláčik vhodný na plech aj do chlebovej formy. Banány, ktoré už vyzerajú na vyhodenie sa doň skvelo hodia a platí, že čím tmavšie, tým sú sladšie a o to menej cukru chlebík potrebuje.
Banány na tanieri popučíme vidličkou.
V mise zmiešame celé vajcia s cukrom a primiešame zmäknuté maslo.
Pridáme popučené banány a premiešame.
Sypké ingrediencie preosejeme cez sitko do misy a celú hmotu poriadne vymiešame na hladké cesto.
Podlhovastú formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
Chlebík pečieme na 180°C približne 1 hodinu.
Hotový banánový chlebík vyberieme z formy a necháme vychladnúť.