Všetci veľmi dobre poznáme starú dobrú klasiku - krémeš z lístkového cesta, dvojitou luxusnou náplňou a čokoládovou polevou na povrchu. Krémeš je jeden z dezertov, ktorý nikdy neomrzí a vďaka svojej lahodnej chuti a dvojitej dávke krému rozhodne patrí medzi najlepšie sladké pochúťky.
Skúsila som pripraviť krémeš na trochu iný spôsob a to konkrétne s použitím lavaš chlebíka namiesto lístkového cesta a bez pečenia. Lavaš môžete použiť na akýkoľvek spôsob - sladký či slaný, pečený či nepečený, plnený či neplnený, skrátka tento chlebík je jednou z najuniverzálnejších potravín, ktoré môžete použiť pri príprave raňajok, obeda, večere aj dezertov.
Pláty Lavašu orežeme podľa veľkosti plechu a odložíme bokom.
V hrnci si uvaríme z mlieka a pudingového prášku za stáleho miešania hustý puding.
Z pudingu a tvarohu/mascarpone vyšľaháme hladký krém, ktorý ešte dosladíme cukrom podľa chuti.
V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom do tuhej šľahačky.
Na dno plechu položíme 2 pláty Lavašu a rovnomerne na ne nanesieme najprv pudingový krém a ako druhú vrstvu vyšľahanú šľahačku. Zakryjeme tretím plátom Lavašu.
Hotový dezert necháme stuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín (ideálne celú noc).
Pred podávaním krémeš polejeme roztopenou čokoládou, prípadne posypeme grankom.