Vymeňte klasický sušienkový základ s tradičnou náplňou v cheesecake-u za zdravšiu alternatívu s ovsenými vločkami v základe a jogurtom s tvarohom v kréme. Obmena veľmi dobre známeho cheesecake zákusku trochu inak.
Originál recept som objavila pri prehľadávaní kuchyne Lidla a samotný koláč ma svojou farebnosťou upútal už na prvý pohľad. Lahodná konzistencia s lesnými plodmi, ktorú som ešte ja osobne doplnila o preliv z čokolády.
0
Pridať k obľúbeným
Fit cheesecake s lesným ovocím
Popis
Pečený cheesecake plný lesných plodov s odľahčeným zložením vhodný aj pre fitness maniakov, ktorí si strážia svoje kalórie.Ingrediencie
Postup
-
Rozmixované ovsené vločky zmiešame s kokosovým olejom a 1 banánom.
-
Zmes rovnomerne uhladíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
-
Vo väčšej miske zmiešame jogurt, tvaroh, med, vajíčka a 2 banány.
-
Náplň nalejeme na ovsený základ, na vrch rozložíme bobuľové ovocie a koláč vložíme do rúry, kde ho pečieme pri teplote 150°C približne 50 minút.
Čas pečenia je orientačný, je potrebné koláč sledovať. Cheesecake je hotový keď je po bokoch pevný a v strede mierne trasľavý. -
Vychladnutý cheesecake uvoľníme od okrajov formy, opatrne prenesieme na podnos a polejeme roztopenou čokoládou.