Granadír je jedno z jedál, ktoré buď človek miluje alebo nenávidí. Ako ste na tom vy?
Kombinácia zemiakov, cestovín a chutnej orestovanej cibuľky tvoria robia toto jednoduché jedlo výnimočným a zároveň klasikou kuchýň našich starých mám. V detstve sme ho každý jedli minimálne raz. Po čase som sa rozhodla pripomenúť si toto jedlo a vyskúšať ho pripraviť znova.
Granadír
Ingrediencie
Postup
-
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka.
-
V druhom hrnci uvaríme cestoviny al dente.
-
Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a trochu opražíme.
Množstvo oleja prispôsobíme podľa toho, aby granadír nebol suchý. -
Na panvicu s cibuľou pridáme scedené kúsky zemiakov a chvíľu opražíme.
-
Na záver pridáme k zemiakom aj cestoviny a premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Poznámka
Granadír môžeme podávať aj s opraženou slaninkou. Ideálnou prílohou k tomuto jednoduchému jedlu sú napr. kyslé uhorky.