Granadír

granadír

Granadír je jedno z jedál, ktoré buď človek miluje alebo nenávidí. Ako ste na tom vy?

Kombinácia zemiakov, cestovín a chutnej orestovanej cibuľky tvoria robia toto jednoduché jedlo výnimočným a zároveň klasikou kuchýň našich starých mám. V detstve sme ho každý jedli minimálne raz. Po čase som sa rozhodla pripomenúť si toto jedlo a vyskúšať ho pripraviť znova.

Spôsob varenia
Kuchyňa
Náročnosť Začiatočnícke
Porcie 4
Ingrediencie
  • 6-8 zemiakov
  • 400 g cestovín (fliačky)
  • 2 cibule
  • 3 PL mletej červenej papriky (sladkej)
  • soľ (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • olej
Postup
  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

  2. V druhom hrnci uvaríme cestoviny al dente.

  3. Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a trochu opražíme.

    Množstvo oleja prispôsobíme podľa toho, aby granadír nebol suchý.
  4. Na panvicu s cibuľou pridáme scedené kúsky zemiakov a chvíľu opražíme.

  5. Na záver pridáme k zemiakom aj cestoviny a premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Poznámka

Granadír môžeme podávať aj s opraženou slaninkou. Ideálnou prílohou k tomuto jednoduchému jedlu sú napr. kyslé uhorky.

Kľúčové slová: granadír, klasické jedlo, detstvo
Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Ďakujeme za stiahnutie. Veríme, že Ti recept poslúži vždy, keď ho budeš potrebovať a pripravené jedlo očarí nielen Teba, ale aj Tvojich blízkych. S láskou, Tinka.