Amerikou preslávené lievance sú známe po celom svete. U nás na Slovensku sa skôr pripravujú vo forme “crepes” – klasické palacinky s ľubovoľnou náplňou. Bola by však škoda neochutnať aj tento fenomén a preto tu máme recept na kakaové lievance bez kysnutia.
Názov “lievanec” získal tento múčnik podľa postupu prípravy, keďže sa pripravuje z liateho cesta. Vedeli ste ale, že lievance sa nepripravujú len na sladko? Existuje druh lievancov, ktorý sa podáva aj ako príloha k iným jedlám.
0
Pridať k obľúbeným
Kakaové lievance
Ingrediencie
Postup
-
V miske zmiešame vajce, zmäknuté maslo, kryštálový cukor, olej a mlieko.
-
Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a vymiešame do trošku hustejšieho cesta aké používame na klasické palacinky.
-
Na rozpálenej panvici s trochou oleja robíme z cesta lievance a opekáme z oboch strán do zlatista.
-
Hotové lievance potrieme džemom a vrstvíme.
-
Na záver dozdobíme podľa chuti - napr. polejeme roztopenou čokoládou.