Jednou z najobľúbenejších polievok u nás je rozhodne táto šošovicová polievka na kyslo, ktorú pripravujeme pomerne často a vždy si na nej veľmi pochutnáme. Varím ju vždy podľa receptu od mojej maminy, ktorá ma ju naučila. V polievke nesmie chýbať na doplnenie chutí kvalitná klobáska, ktorá jej chute dotiahne do dokonalosti.
0
Pridať k obľúbeným
Šošovicová polievka na kyslo
Popis
Dokonalá šošovicová polievka na kyslý spôsob s kvalitnou klobáskou, ktorá chute polievky prepojí tým najlepším možným spôsobom.Ingrediencie
Popis
-
Šošovicu prepláchneme a dáme do hrnca spolu s vodou, kde ju povaríme na miernom plameni 8-10 minútVodu pridávame podľa množstva polievky, ja dávam cca 3 litre.
-
K šošovici pridáme bobkový list spolu s očistenými a na kocky nakrájanými zemiakmi a varíme do zmäknutia.
-
Polievku zahustíme zmiešaním hladkej múky a mlieka.
-
Dochutíme soľou, cukrom a octom a udržujeme polievku teplú na slabom plameni.Na začiatok vždy pridávam po 2 PL cukru, 1 ČL soli a ocot od oka. Na základe chuti potom ešte pridávam jednotlivé suroviny tak, aby bola polievka správne osolená a jemne kyslá.
-
Klobásu nakrájame na malé kocky a restujeme na panvici s trochou oleja.
-
Keď je klobása na poly opečená, pridáme k nej cibuľu, ktorú sme si očistili a nakrájali na malé kocky.
-
Klobásovo-cibuľovú zmes pridáme do polievky, zamiešame a ak je to potrebné ešte dochutíme soľou/cukrom/octom.