Šošovicová polievka na kyslo

Sýta polievka, ktorá zahreje vaše bruško a poteší chuťové poháriky na maximum!
Prejsť na recept Vytlačiť recept
0 Pridať k obľúbeným
pinit Prezrieť galériu 1 fotografia

Jednou z najobľúbenejších polievok u nás je rozhodne táto šošovicová polievka na kyslo, ktorú pripravujeme pomerne často a vždy si na nej veľmi pochutnáme. Varím ju vždy podľa receptu od mojej maminy, ktorá ma ju naučila. V polievke nesmie chýbať na doplnenie chutí kvalitná klobáska, ktorá jej chute dotiahne do dokonalosti.

pinit
0 Pridať k obľúbeným

Šošovicová polievka na kyslo

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas varenia 30 min Celkový čas 30 min
Porcie: 6
Najlepšia sezóna: Vhodné počas celého roka

Popis

Dokonalá šošovicová polievka na kyslý spôsob s kvalitnou klobáskou, ktorá chute polievky prepojí tým najlepším možným spôsobom.

Ingrediencie

Popis

  1. Šošovicu prepláchneme a dáme do hrnca spolu s vodou, kde ju povaríme na miernom plameni 8-10 minút
    Vodu pridávame podľa množstva polievky, ja dávam cca 3 litre.
  2. K šošovici pridáme bobkový list spolu s očistenými a na kocky nakrájanými zemiakmi a varíme do zmäknutia.
  3. Polievku zahustíme zmiešaním hladkej múky a mlieka.
  4. Dochutíme soľou, cukrom a octom a udržujeme polievku teplú na slabom plameni.
    Na začiatok vždy pridávam po 2 PL cukru, 1 ČL soli a ocot od oka. Na základe chuti potom ešte pridávam jednotlivé suroviny tak, aby bola polievka správne osolená a jemne kyslá.
  5. Klobásu nakrájame na malé kocky a restujeme na panvici s trochou oleja.
  6. Keď je klobása na poly opečená, pridáme k nej cibuľu, ktorú sme si očistili a nakrájali na malé kocky.
  7. Klobásovo-cibuľovú zmes pridáme do polievky, zamiešame a ak je to potrebné ešte dochutíme soľou/cukrom/octom.
Kľúčové slová: strukoviny, šošovica, polievka, na kyslo

Zdieľaj tento recept!

Označ @foodbytinka spolu s hashtagom #varimstinkou a ukáž, ako sa Ti podaril tento recept.
Pridaj recept na svoj Pinterest a zdieľaj ho so svojimi priateľmi! pinit

Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *