Avokádo je jednou z potravín, ktoré sú mojou šálkou kávy. Nehovoriac o avokádovej nátierke, ktorú u nás doma pripravujem vždy, keď nájdem avokádo odložené v špajzi. Príprava je jednoduchá, nezaberie mi viac ako 10 minút a výsledok môjho snaženia nakoniec skončí v spokojných bruškách oveľa rýchlejšie, ako mi trvala príprava raňajok. Napriek tomu môžem túto skvelú nátierku len a len odporúčiť.
Priznajte sa, kto z vás počas týždňa vynecháva raňajky, pretože nestíha? CHYBA! Doprajte si kvalitné jedlo práve ráno, aby ste mali dostatok energie na štart do nového dňa. A prečo práve pri tejto príležitosti nevyužiť nasledujúci recept?
Tento toast s avokádovou nátierkou a vajíčkom nielen, že kvalitne zasýti žalúdok, ale tiež poteší chuťové bunky. Navyše nie je zložitý na prípravu, takže si ho môžete dopriať kedykoľvek – aj počas bežného pracovného dňa.
Toast s avokádovou nátierkou volským okom
Popis
Ideálny toast plný bielkovín a vitamínov zasýti malých aj veľkých jedákov. Milovníci avokáda si pri tomto rýchlom recepte prídu na svoje. Avokádová zmes je využiteľná nielen ako nátierka na tento toast, ale aj ako dip ku kukuričným chipsom. Obľúbené mexické guacamole je v tomto prípade multifunkčná pochúťka použiteľná na množstvo spôsobov – ktorý je ten váš obľúbený?Ingrediencie
Postup
-
Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro, vydlabeme dužinu do misky a vidličkou popučíme na jemno.
-
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, citrónovú šťavu a cherry paradajky nakrájané na malé kocky.
-
Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
-
Medzitým opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja chlieb do zlatista a volské oká.
-
Na opečený chlebík natrieme avokádovú nátierku a doplníme volské oko.