Kuracie mäso je jedným z najviac používaných druhov mäsa v našej kuchyni. Dá sa pripraviť na neskutočne veľa spôsobov. Recept na jeden z nich, ku ktorému sa veľmi často vraciam nájdete práve v tomto článku.
Originál receptu som zahliadla u FitnessGuru a prispôsobila som si ho podľa seba. Kombinácia sójovej omáčky, citrónovej šťavy a medu pôsobí spolu s kuracím mäsom osviežujúco a mierne skaramelizovaný med dodáva jedlu sladkastý nádych. Toto jedlo je ideálne pre milovníkov sladko-slaných kombinácií!
Zeleninový šalát s medovým kuracím mäsom
Popis
Jednoduché, svieže jedlo plné skvelých chutí v sladko-slanom štýle - medové kuracie prsia so zeleninovým šalátom nadchnú každého nadšenca letných, sviežich jedál.
Ingrediencie
Zeleninový šalát
Medové kuracie prsia
Cesnakový dressing
Postup
Medové kuracie prsia
-
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky.
-
Na rozpálenú panvicu s trochou oleja pridáme kuracie mäso, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.
-
Keď sa mäso zatiahne necháme ho ešte chvíľu restovať, kým nezačne byť jemne zlatisté.
-
Medzitým si v miske zmiešame sójovú omáčku s medom, citrónovou šťavou a sezamovými semiačkami.
-
Zmes nalejeme na mäso a počkáme, kým med skaramelizuje a vytvorí jemnú vrstvu na mäse.Kto má rád intenzívnejšiu karamelizovanú príchuť, môže nechať kúsky mäsa opekať dlhšie.
Zeleninový šalát
-
Zeleninu nakrájame podľa svojho vkusu a dáme do misy.
-
Osolíme, pridáme provensalské bylinky a olej a všetko poriadne premiešame.
Cesnakový dressing
-
Všetky suroviny zmiešame - biely jogurt s olejom, pretlačeným cesnakom, strúhaným syrom, soľou, korením a kôprom.
Poznámka
Šalát s mäsom môžete doplniť o akýkoľvek dressing, ktorý máte radi.