Zeleninový šalát s medovým kuracím mäsom

Kuracie mäso je jedným z najviac používaných druhov mäsa v našej kuchyni. Dá sa pripraviť na neskutočne veľa spôsobov. Recept na jeden z nich, ku ktorému sa veľmi často vraciam nájdete práve v tomto článku.

Originál receptu som zahliadla u FitnessGuru a prispôsobila som si ho podľa seba. Kombinácia sójovej omáčky, citrónovej šťavy a medu pôsobí spolu s kuracím mäsom osviežujúco a mierne skaramelizovaný med dodáva jedlu sladkastý nádych. Toto jedlo je ideálne pre milovníkov sladko-slaných kombinácií!

Spôsob varenia
Kuchyňa
Náročnosť Začiatočnícke
Čas
Čas prípravy: 10 min Čas varenia: 25 min Celkový čas: 35 min
Porcie 2
Popis

Jednoduché, svieže jedlo plné skvelých chutí v sladko-slanom štýle - medové kuracie prsia so zeleninovým šalátom nadchnú každého nadšenca letných, sviežich jedál.

Ingrediencie
    Zeleninový šalát
  • 1/2 ľadového šalátu
  • 4 cherry paradajky
  • 1/2 uhorky
  • 3 PL kukurice
  • 1 mrkva
  • 1 jarná cibuľka (aj s vňaťkou)
  • soľ
  • provensalské bylinky
  • 1-2 PL oleja
  • Medové kuracie prsia
  • 500 g kuracie prsia
  • 1-2 PL med
  • 4 PL sójová omáčka
  • 20 ml citrónová šťava (voliteľné)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleta červená paprika (sladká)
  • sezamové semiačka (voliteľné)
  • Cesnakový dressing
  • 200 g biely jogurt
  • 1 polievková lyžica olej
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1/2 čajové lyžičky soľ
  • 1 štipka mleté čierne korenie
  • 1 čajová lyžička kôpor
  • 30 g strúhaný syr
Postup
    Medové kuracie prsia
  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky.

  2. Na rozpálenú panvicu s trochou oleja pridáme kuracie mäso, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.
  3. Keď sa mäso zatiahne necháme ho ešte chvíľu restovať, kým nezačne byť jemne zlatisté.
  4. Medzitým si v miske zmiešame sójovú omáčku s medom, citrónovou šťavou a sezamovými semiačkami.
  5. Zmes nalejeme na mäso a počkáme, kým med skaramelizuje a vytvorí jemnú vrstvu na mäse.
    Kto má rád intenzívnejšiu karamelizovanú príchuť, môže nechať kúsky mäsa opekať dlhšie.
  6. Zeleninový šalát
  7. Zeleninu nakrájame podľa svojho vkusu a dáme do misy.
  8. Osolíme, pridáme provensalské bylinky a olej a všetko poriadne premiešame.

  9. Cesnakový dressing
  10. Všetky suroviny zmiešame - biely jogurt s olejom, pretlačeným cesnakom, strúhaným syrom, soľou, korením a kôprom.

Poznámka

Šalát s mäsom môžete doplniť o akýkoľvek dressing, ktorý máte radi.

Kľúčové slová: letný šalát, kuracie mäso
Tinka

Vyštudovaná ekonómka a sledovateľka trendov v marketingu, ktorá našla záľubu najmä v pečení narodeninových tort, sladkých dezertov a ovocných zákuskov. Miluje slaný karamel, punčové rezy a citrónovú zmrzlinu.

Ďakujeme za stiahnutie. Veríme, že Ti recept poslúži vždy, keď ho budeš potrebovať a pripravené jedlo očarí nielen Teba, ale aj Tvojich blízkych. S láskou, Tinka.