Obedy a večere Recepty Slané obedy/večere

Ryžové rezance s kuracím mäsom

Miluješ čínsku kuchyňu? Ryžové rezance pre teba nie sú žiadna novinka? Pre mňa teda boli a dosť som sa ich obávala. Ale prekonala som sa a dokonca som vymyslela vlastný recept – samozrejme som prešla niekoľko desiatok receptov na internete ako pripraviť ryžové rezance s kuracím mäsom chutne, ale tak nejak som si to prispôsobila a z každého receptu som si zobrala niečo iné. Nakoniec z toho vzniklo toto úžasné jedlo, ktoré na prvýkrát u mňa dopadlo fakt super.

Čo na to budeš potrebovať?

  • 100 g ryžových rezancov
  • 200 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 3 menšie mrkvy
  • 5 PL sójovej omáčky
  • 2 ČL srirachy/chilli
  • 2-3 PL solamylu
  • 1 strúčik cesnaku
  • šťava z polovice citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Ryžové rezance namočíme na 10 minút do vlažnej vody.
  2. Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky.
  3. Cibuľu nakrájame na pásiky, mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
  4. Mäso v miske osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL srirachy, 1 PL solamylu a zamiešame.
  5. Na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso orestujeme a keď sa začne opekať dáme ho na polovicu panvice.
  6. Na druhú polovicu pridáme cibuľu a restujeme do sklovita.
  7. Potom pridáme mrkvu, premiešame a necháme pár minút nech sa chute spoja.
  8. Mäso zmiešame s cibuľou a mrkvou, pridáme 3 PL sójovej omáčky, 1 ČL srirachy, citrónovú šťavu a podlejeme 100 ml vody.
  9. Keď sa omáčka trochu zredukuje pridáme ešte ďalších 100 ml vody, 2 PL solamylu, pretlačený cesnak a premiešame.
  10. Ryžové rezance scedíme od horúcej vody a prepláchneme.
  11. Pridáme na panvicu a všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.

Toto jedlo je najlepšie čerstvé, hneď po dovarení – vtedy má tú správnu konzistenciu. Pokiaľ si ho však dáš aj neskôr, nič sa nestane, chutí rovnako skvele 🙂

Ryžové rezance s kuracím mäsom
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *