Miluješ čínsku kuchyňu? Ryžové rezance pre teba nie sú žiadna novinka? Pre mňa teda boli a dosť som sa ich obávala. Ale prekonala som sa a dokonca som vymyslela vlastný recept – samozrejme som prešla niekoľko desiatok receptov na internete ako pripraviť ryžové rezance s kuracím mäsom chutne, ale tak nejak som si to prispôsobila a z každého receptu som si zobrala niečo iné. Nakoniec z toho vzniklo toto úžasné jedlo, ktoré na prvýkrát u mňa dopadlo fakt super.
Čo na to budeš potrebovať?
- 100 g ryžových rezancov
- 200 g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 3 menšie mrkvy
- 5 PL sójovej omáčky
- 2 ČL srirachy/chilli
- 2-3 PL solamylu
- 1 strúčik cesnaku
- šťava z polovice citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
- Ryžové rezance namočíme na 10 minút do vlažnej vody.
- Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky.
- Cibuľu nakrájame na pásiky, mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Mäso v miske osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL srirachy, 1 PL solamylu a zamiešame.
- Na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso orestujeme a keď sa začne opekať dáme ho na polovicu panvice.
- Na druhú polovicu pridáme cibuľu a restujeme do sklovita.
- Potom pridáme mrkvu, premiešame a necháme pár minút nech sa chute spoja.
- Mäso zmiešame s cibuľou a mrkvou, pridáme 3 PL sójovej omáčky, 1 ČL srirachy, citrónovú šťavu a podlejeme 100 ml vody.
- Keď sa omáčka trochu zredukuje pridáme ešte ďalších 100 ml vody, 2 PL solamylu, pretlačený cesnak a premiešame.
- Ryžové rezance scedíme od horúcej vody a prepláchneme.
- Pridáme na panvicu a všetko dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
Toto jedlo je najlepšie čerstvé, hneď po dovarení – vtedy má tú správnu konzistenciu. Pokiaľ si ho však dáš aj neskôr, nič sa nestane, chutí rovnako skvele 🙂
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.