Ako ste si už mohli všimnúť, väčšinu receptov čerpám od Fitshaker.sk čo nie je žiadnou novinkou. Inak to nebude ani pri tejto perfektnej bábovke. Keďže som mala doma tvaroh navyše a potrebovala som ho minúť rozhodla som sa pre túto rýchlovku, hotová je naozaj v krátkom čase a všetci si na nej určite pochutia. U nás sa na stole moc dlho neohriala, padla veľmi rýchlo.
Čo na to budeš potrebovať?
- 250 g jemného tvarohu
- 140 g múky (špaldovej alebo bezlepkovej)
- 100 g trstinového cukru
- 100 g roztopeného masla + 2 PL na vymazanie formy
- 3 vajcia
- 3 PL holandského kakaa
- 1/2 balíčka kypriaceho prášu bez fosfátov
- 1 balíček vanilkového cukru
- 5 PL strúhaného kokosu
- čučoriedky (voliteľné)
Postup:
- Vajíčka rozmixujeme s cukrom, pridáme roztopené maslo a tvaroh a poriadne zmixujeme.
- Postupne pridávame múku s kypriacim práškom a dobre vymiešame.
- Na záver pridáme kakao a prípadne aj vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme. Ja osobne som do cesta pridala aj čučoriedky pre obzvláštnenie bábovky.
- Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali kokosom.
- Bábovku pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút (kontrolujeme drevenou špajlou počas pečenia).
- Na záver môžeme bábovku poliať roztopenou čokoládou a posypať kokosom alebo mandľovými lupienkami.
Bábovku podávame napríklad s orieškovým maslom, domácim džemom, ale je skvelá aj samotná. Bábovka nie je taká, ako tie klasické. Nerozsýpa sa, je trochu tuhšej konzistencia a je vláčna. Chutí skvelo a čokoláda na povrchu spolu s kokosom ju skvelo dochucujú.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie cukrárske inšpirácie, klikni TU.