Hneď ako som vyskúšala tento skvelý zelerový šalát, zamilovala som si ho. Recept mám od jednej kočky z našej rodiny (ďakujem Adi ❤) a musím povedať, že spojenie sladkej a slanej chute je to najlepšie, čo dodáva tú správnu chuť tomuto šalátu.
Čo na to budeš potrebovať?
- 1 fľaška sterilizovaného strúhaného zeleru
- 1 konzerva ananásu
- 1 konzerva kukurice
- 200 g jemnej salámy
- 100 g strúhaného syra
- 2 jablká
- 3-4 vajcia uvarené na tvrdo
- 1 pór
- 200 g majonézy
Postup:
- Pór nakrájame na pásiky, salámu nakrájame na kocky alebo nastrúhame na hrubo, jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a syr nastrúhame na jemno.
- Zeler scedíme, môžeme ho nožom ešte trochu nakrájať pokiaľ je nastrúhaný na dlhé kúsky a dáme ho do misy spolu so salámou, ananásom, kukuricou, strúhaným syrom, jablkami a pórom.
- Pridáme majonézu a poriadne premiešame.
- Na záver pridáme uvarené vajíčka na tvrdo, ktoré pretlačíme cez pučítko.
- Hotový šalát necháme v chladničke odstáť aspoň hodinku.
Šalát je skvelý s pečivom, ale aj ako príloha ku pečenému mäsku. Nie je treba ho dochucovať soľou, ani korením. Všetky ingrediencie sa spoja a dochutia ho presne tak, ako má byť. U nás ho pripravujeme párkrát do roka, napríklad ku klasickým rezňom v trojobale, či na rôzne rodinné oslavy.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.
Ooo zlatá 😊fajnovy je