Fitshaker je pre mňa neskutočnou inšpiráciou vo varení a tento recept je len jeden z ďalších, ktoré som od nich vyskúšala. Konkrétne táto zemiaková polievka s kari a pečeným kelom nájdete aj v kuchárke Z fitka do kuchyne – Špeciál 3, ktorá je mojou úplnou srdcovkou zo všetkých Fitshaker kuchariek.
Čo na to budeš potrebovať?
- 350 g ružičkového kelu
- morskú/himalájsku soľ
- 6 PL olivového oleja
- 3 ČL medu
- 1 cibuľa
- 3 – 4 lyžičky kari korenia/kurkumy
- 4 ČL pretlaku
- 1 l vody
- 4 stredné zemiaky
- 4 stredné mrkvy
- 100-150 ml mlieka/bieleho jogurtu
- čili (podľa chuti alebo úplne vynechať)
- 3 PL pažítky (čerstvej alebo sušenej)
Postup:
- Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme na neho ružičkový kel, ktorý osolíme a pokvapkáme olivovým olejom (kel môžeme nakrájať na polovice alebo nechať v celku).
- V miske zmiešame cca 3-4 lyžíc olivového oleja a medu. Po 15 minútach vyberiem kel, vložíme ho do misky a obalíme ho v zmesi oleja a medu.
- Vrátime naspäť do rúry a zapečieme ešte 10 minút, alebo kým nie je kel zlatej farby.
- Cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme karí alebo kurkumu a paradajkový pretlak.
- Všetko spolu zamiešame, zalejeme 1 litrom vody a pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na menšie kocky.
- Keď sú zemiaky a mrkva uvarené, rozmixujeme ich tyčovým mixérom na jemnú kašu.
- K nej pridáme biely jogurt prípadne mlieko, soľ a čili.
- Polievku ešte chvíľku povaríme a nakoniec pridáme pažítku. Podávame so zapekaným sladkým kelom.
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉
Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na polievky, klikni TU.