Obedy a večere Prílohy Recepty Slané obedy/večere

Zemiakový šalát s grilovaným kuracím mäsom

Zemiakový šalát je srdcovka – na Vianoce či na Veľkú noc. U nás si ho pripravujeme aj vtedy, keď naň proste máme chuť, kedykoľvek, len tak. Väčšinou ku nemu robím rezne alebo pečené kuracie stehná. Tentokrát som zvolila grilované kuracie prsia v horčicovo-medovej omáčke podľa We lift together.

Čo na to budeš potrebovať?

Zemiakový šalát
  • 6-7 väčších zemiakov
  • 1 PL kečupu/pretlaku
  • 1 PL dijonskej horčice
  • hrášok s mrkvou
  • 1 konzerva kukurice
  • 1 malá tatarská omáčka
  • 1 malá majonéza
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 vajcia uvarené na tvrdo
  • 4-5 kyslých uhoriek

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka.
  2. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez pučítko.
  3. Pridáme hrášok s mrkvou (pokiaľ dávame sterilizované, tak bez nálevu), kukuricu bez nálevu a nakrájané kyslé uhorky na kocky.
  4. Osolíme, okoreníme a zmiešame spolu s tatarkou, majonézou, horčicou a kečup.
  5. Pridáme vajíčka pretlačené cez pučítko a môžeme pridať aj trochu šťavy z kyslých uhoriek pre dochutenie.
  6. Šalát necháme v chladničke odležať, najlepší je po pár hodinách, keď sa všetky chute spoja.
Grilované horčicovo-medové kuracie
  • 400 g kuracích pŕs
  • 2 PL medu
  • 2 PL kremžskej horčice
  • 1 PL oleja
  • citrónová šťava
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sezamové semienka

Postup:

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. V miske zmiešame med, horčicu, olej, citrónovú šťavu, soľ, korenie a semienka a premiešame.
  3. Do marinády pridáme plátky mäsa, zamiešame, aby sa marináda dostala všade a zakryjeme potravinárskou fóliou.
  4. Necháme ho v chladničke odpočívať aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc.
  5. Marinované mäso opekáme na miernom plameni na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista.

Vynikajúca kombinácia, navyše ak zemiakový šalát veľmi nemusíš môžeš ho nahradiť zeleninovým šalátom s jogurtovým dressingom a skvelé fit jedlo je na svete.

Zemiakový šalát s grilovaným horčicovo-medovým kuracím
Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a 😉

Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *